Vyrobiť kvalitný príbor vôbec nie je jednoduché. Trvalo veľmi dlho, kým prišli na to, čo pridávať k železu, aby bolo ušľachtilejšie, odolnejšie a tvrdšie. Spoločnosť vyrába príbory z nerezovej ocele 18/10, čo znamená 18 percent chrómu, 10 percent niklu a 72 percent ocele. Toto zloženie zabezpečuje príborom odolnosť voči hrdzi, kyselinám a teplotným vplyvom. Luxusnejšie sady sa vyrábajú z dvoch častí, samostatnej rúčky a do nej vsadenej čepele. Čepele týchto príborov sú vyrábané zo špeciálnej ocele, do ktorej sa navyše pridáva aj karbón, molybdén, mangán a silikón. Toto zloženie zabezpečuje čepeliam vysokú rezistenciu voči hrdzi, teplote a sú mimoriadne tvrdé a pevné. Z takejto ocele sa vyrábajú aj kvalitné kuchynské sady nožov.
Samostatnou kapitolou je povrchová úprava a leštenie. Na dosiahnutie vysokého lesku sa používajú zvláštne technológie brúsenia a leštenia za pomoci rozličných textilných kotúčov a leštidiel vyrobených napríklad aj z orechových škrupín. Je zrejmé, že takéto leštenie je dosť náročné a trvá veľmi dlho, preto aj takto vyrobený príbor ma svoju cenu.
Ľudská túžba po dokonalosti však nepozná hraníc a preto na skrášlenie už i tak dokonalého výrobku sa používajú aj drahé kovy, ako striebro a zlato. Takto vyrobené príbory sú však chúlostivejšie pri používaní a náročnejšie na starostlivosť.